Layout - default_page_home

Blog pre knihomoľov

Aká je budúcnosť kníh? Prežijú v digitálnom svete?

Budúcnosť klasických kníh v modernom digitálnom svete nie je úplne jednoznačná. Tredy vo svete ukazujú, že čoraz viac ľudí obľubuje čítanie elektronyckých kníh, ktoré sú dostuné online na stiahnutie pre elektronické čítačky alebo mobilne zariadenia.

Rozmýšľali ste niekedy nad budúcnosťou kníh? Ako budú vyzerať. Budú existovať iba fyzické 3D knihy, audioknihy, videoknihy alebo iba e-knihy? Poďme spolu preskúmať niektoré z najzaujímavejších myšlienok o budúcnosti knihy.

Asi 80% kníh, ktoré si ľudia kupujú, po prečítaní stratí hodnotu, pretože skončia založené v poličke a stáva sa z nich viacmenej dekorácia. V horších prípadoch skončia v koši (nechápem, ako môže niekto vyhodiť knihu, ale je to realita). Ostatných 20% kníh sú tie šťastnejšie knihy, ktoré v sebe ukrývajú reálnu hodnotu v podobe vedomostí či nostalgie.

Tieto čísla hovoria za všetko. Požičiavaním kníh alebo predajom už prečítaných kníh, môžeme zredukovať množstvo odpadu, ktorý sa vyprodukuje vytvorením väčšieho množstva kníh, ako je v skutočnosti potrebné. Znížením počtu stromov vyrúbaných na knihy tak pomáhame znižovať globálne otepľovanie. Okrem iného tiež znížime náklady na rezanie a spracovanie stromov, spálime menej paliva, respektíve znížime environmentálnu záťaž, ktorá vzniká pri samotnej výrobe papiera.

My v Túlavých knižkách vnímame aj tento environmentálny rozmer a sme veľmi radi, že spolu s našimi knihomoľmi môžeme prispieť k zmierneniu škodlivého efektu, ktorý má výroba papiera a kníh na životné prostredie. Vďaka požičiavaniu kníh a predaju prečítaných kníh vieme každoročne ušetriť stovky stromov.

Pridaj sa do komunity knihomoľov

Staň sa súčasťou komunity knihomoľov, ktorí si požičiavajú knihy alebo s čítanými knihami vzájomne obchodujú. Šetri životné prostredie a peniažky.
Pridaj sa teraz.